PrintFrendly

2022. augusztus 29., hétfő

Lecsós nokedli

Könnyű kis húsmentes étel a nyár közelgő zárásaként. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. A gluténmentes és egyben vegán nokedli lisztkeveréket a Wise Pasta biztosította.
Hozzávalók 2 személyre
*26,5 dkg víz
Továbbá:
*1 nagy vöröshagyma
*2 nagy lecsó paprika
*3 nagyobb lédús paradicsom
*1/2 kk só
*1/3 kk gm őrölt fekete bors
*1 csapott kk gm fűszerpaprika
*4-5 ek olaj
 
A lisztkeveréket a vízzel jól összekeverjük és addig pihentetjük, míg a főzővíz forrni nem kezd. A galuskát a vízbe szaggatjuk, kifőzzük, leszűrjük és 2 percre hideg vízbe tesszük. 
A vöröshagymát és a paprikát vékonyra csíkozzuk, a meghámozott paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk. A felforrósított olajon a hagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot. Ízesítjük sóval, borssal. Készre sütjük. Beleforgatjuk a lecsepegett nokedlit. Átmelegítjük, megszórjuk a fűszerpaprikával. Ha szükséges utánízesítjük és azonnal kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése