PrintFrendly

2022. augusztus 21., vasárnap

Citromos-levendulás pisztráng

A gyerek gyakran kéri, hogy süssek pisztrángot. Szívesen teszek neki eleget, mert a hal nagyon egészséges. Bár az ára nem mondható alacsonynak, de ha sikerül találni akciósan, akkor érdemes belőle vásárolni. Remekül fagyasztható, kiolvadva sem romlik a textúrája. A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
Hozzávalók 2 személyre
*2 szivárványos pisztráng
*4 kezeletlen citrom szelet
*2 friss rozmaringág
*2 szárított levendulaág
*só
*őrölt bors
*olívaolaj
 
A halakat alaposan megtisztítjuk és szárazra töröljük. 
A hasüreget sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a citrom szeleteket, a rozmaring- és a levendulaágat. Kívülről is megszórjuk sóval, borssal és tepsibe fektetjük. Vékonyan lefújjuk olajjal. 
Előmelegített sütőben 190 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése