PrintFrendly

2022. augusztus 13., szombat

Egyszerű fahéjas kifli

Ismét elővettem a kedvenc sütőformámat és sütöttem egy kis édességet. Roppant egyszerű, csak összeállítom a tésztát, picit pihen a hűtőben, majd a formába nyomkodom és a sütő végzi a maradék munkát. Az igazat megvallva az elkészítése tovább tart, mint az idő, ami alatt elfogy. Ugyanis gyorsan illó anyagról van szó :-D 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A szilikon kifli formát a Cookori biztosította.
Hozzávalók kb. 28 db-hoz
*15 dkg liszt
*1 csipet só
*1 csapott kk sütőpor
*7 dkg porcukor
*1 púpozott kk őrölt fahéj
*1 késhegynyi őrölt bourbon vanília
*1 nagyobb tojás sárgája
*10 dkg vaj
 
A lisztet elvegyítjük a sóval, sütőporral, porcukorral, fahéjjal és a vaníliával. Hozzáadjuk a tojás sárgáját és a puha vajat. 
Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. 
A tésztát becsomagolva a hűtőben pihentetjük egy fél órát. 
A szilikon kifli forma mélyedéseit peremig töltjük a masszával. 
160 fokos sütőben 14-16 perc alatt készre sütjük, majd a formából óvatosan kifordítjuk. 
Rácson hagyjuk teljesen kifűlni.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése