Könnyű húsmentes fogás gombaraguval, rizzsel és roppanós tejfölös cukkinival. Egyszerű elkészíteni. Most, hogy lehűlt
egy kicsit a levegő, könnyebb szívvel tudjuk bekapcsolni a sütőt is.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a ChegGomba biztosította.
*15 dkg basmati rizs
*1 bébi cukkini
*2 púpozott ek tejföl
*2 gerezd fokhagyma
Raguhoz:
*25 dkg ChefGomba laskagomba
*3-4 ek olaj
*8 dkg vöröshagyma
*1 kisebb paradicsom
*1/2 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 tk házi darált paprika
*1/2 dl zöldségleves alaplé
A rizst bő vízben kifőzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.
A cukkinit vékonyra szeleteljük, megszórjuk sóval.
A laskagombát
felcsíkozzuk, a vöröshagymát kisebb kockára vágjuk, a paradicsomot meghámozzuk.
A felforrósított olajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát, átforgatjuk
rajta a gombát. Hozzáadjuk az alaplevet, a nagyobb darabokra vágott paradicsomot, ízesítjük a fűszerekkel, valamint a darált paprikával. Lefedve a gomba puhulásáig
pároljuk.
Egy hőálló tálba simítjuk a rizst, rákanalazzuk a laskaragut. Ráfektetjük a cukkinikarikákat úgy, hogy kissé fedjék egymást.
Vékonyan lekenjük a zúzott fokhagymával elkevert tejföllel.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése