PrintFrendly

2021. június 14., hétfő

Mediterrán paradicsomos gombasaláta

Ez egy roppant könnyű gomba saláta. Az elkészítése is egyszerű. Sültekhez, grillezett húsokhoz kínálhatjuk. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is. 
A gombát a ChefGomba biztosította.
Hozzávalók 3 személyre
*25 dkg ChefGomba Fehér baby csipetkegomba
*1 kisebb vöröshagyma
*1 kisebb sárgarépa
*2 nagy gerezd fokhagyma
*2 dl sűrű paradicsomlé
*3-4 ek olaj
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
*2 nagyobb bazsalikomlevél
*1 szál friss oregánó
*10 dkg mini mozzarella golyó a tálaláshoz
*rózsabors
 
A mozzarellát lecsepegtetjük, a gombát negyedekre, a répát és a hagymát kisebb kockára vágjuk. 
A felforrósított olajon a hagymát, a zúzott fokhagymát megfuttatjuk, hozzáadjuk a répát és a gombát. Együtt pirítjuk. A paradicsomlével felforraljuk. Sóval, borssal, apróra vágott oregánóval és bazsalikomlevéllel ízesítjük. 
A mozzarella golyókkal és rózsaborssal megszórva melegen kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése