Nem tudjuk megunni a kapor-túró párost, sőt ha még ez egy desszert, akkor azt végképp nagyon szeretjük. Van pár darab 10 cm átmérőjű
fém pite, vagy kosárka formám, ami ritkán kerül elő a fiók aljáról. Meg is kerestem, és készítettem 4 kisebb pitét. Vékony,
omlós tészta, és sok töltelék jellemzi. Mindenkinek jutott 1 darab.
Tésztához:
*20 dkg liszt
*1 csapott kk sütőpor
*1 csipet só
*5 dkg porcukor
*1 ek vaníliás cukor
*1/2 kezeletlen citrom reszelt héja
*1 nagyobb tojás sárgája
*10 dkg vaj
*1 ek tejföl
Töltelékhez:
*40 dkg túró
*1 tojás
*2-3 ek cukor
*1 ek vaníliás cukor
*1/2 kezeletlen citrom reszelt héja
*1 kis csokor friss kapor
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és 30 percet becsomagolva a hűtőben pihentetjük. Közben a 4 db formát vékonyan kikenjük
vajjal és megszórjuk liszttel.
A túrót áttörjük, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, a citrom héját, és összedolgozzuk a tojással,
valamint a cukrokkal.
A tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, egy müzlis tálkával korongokat szúrunk ki, a pite formába simítjuk. A tölteléket
egyenletesen elosztjuk a sütikben. A maradék tésztából vékony rudakat sodrunk, amivel berácsozzuk a pitéket.
180 fokra előmelegített sütőben alul-felülsütéssel
kb. 30 perc alatt megsütjük. Hagyjuk pár percet a formában pihenni, majd óvatosan kifordítjuk belőle.
Porcukorral megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése