PrintFrendly

2021. június 19., szombat

Bodzás-epres sütemény

Ebben az időszakban azt kedvelem, hogy sok finom gyümölcs elérhető. Az eper pedig szinte akkor érik, amikor a bodza virágzik. Így e kettő párosából született meg ez a gyümölcsös süti. Könnyű, egyszerű és a virág egy kissé különlegessé teszi. Természetesen ha épp nincs elérhető bodzavirág, csak simán eperrel is elkészíthető. Úgy is megállja a helyét.
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez
*20 dkg liszt
*1 csipet só
*0,5 csomag sütőpor (6g)
*3 nagyobb tojás
*12 dkg cukor
*1 ek vaníliás cukor
*15 dkg vaj
*2 dl joghurt
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*3 tányér bodzavirág
*Kb. 15 db eper
 
A tojásokat elválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A bodzavirágot leszedjük a száráról. 
A tojások sárgáját a vajjal, cukrokkal és a reszelt citromhéjjal simára keverjük, majd hozzáadjuk a sóval, sütőporral elvegyített lisztet. A joghurttal és a tojáshabbal lazítjuk. Beleforgatjuk a bodzavirágot. A sütőpapíros tepsibe simítjuk. Kisebb darabokra vágott eperrel megszórjuk. 180 fokos sütőben alul-felülsütéssel kb. 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Porcukorral megszórva kínáljuk.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése