Igyekszem a megszokott, néha már unalmas köreteken túllépni, és ha csak egy kicsit is, de változatosabbá, és mássá
tenni. Ilyen ez a könnyed rizs is. Roppant egyszerű, és könnyen elkészíthető. Sültekhez, grillezett húsokhoz kínálhatjuk.
A recept megjelent a Kifőztük
magazin júniusi számában is.
A felhasznált gombát a ChefGomba biztosította.
*15 dkg basmati rizs
*5 tojás
*15 dkg ChefGomba Barna baby csiperkegomba
*3-4 evőkanál olaj
*só
*őrölt fekete bors
*rózsabors
A rizset bő vízben megfőzzük, átöblítjük, leszűrjük és lecsepegtetjük. A gombát negyed cikkekre vágjuk,
kevés felforrósított olajon megpirítjuk, félretesszük. A tojást megsütjük, beleforgatjuk a rizst és a gombát. Sóval, és a kétféle
borssal ízesítjük. Melegen, köretként sültekhez, grillezett húsokhoz kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése