PrintFrendly

2020. április 12., vasárnap

Sárgatúró


Régen nem is tudtam, hogy létezik ez a finomság. Majd megismerkedtem a Férjemmel, akinek az anyukája minden húsvétkor készít. Idén sajnos nem tudunk találkozni, ezért elhatároztam, hogy kipróbálom. A mazsola az nálunk tiltólistás, nem szereti a család, ezért kimaradt belőle. Vaníliával ízesítettem, elég édesre hagytam. Jó lesz a kalácshoz, főtt tojáshoz, remekül illik a sonkához, kolbászhoz. Nem nehéz, nagyon hamar elkészíthető. Igazi tojásfaló, ezért csak egy kis adagot főztem, nekünk pont elég lesz az ünnepre.
Hozzávalók kb. 2-3 személyre:
*5 dl tej
*2 ek cukor
*1 vaníliarúd kikapart magjai
*5 nagyobb tojás

A tojásokat egy tálba ütjük, kicsit összekeverjük. A tejet felforraljuk a cukorral, vaníliával. 
Mérsékelt lángon belecsorgatjuk a tojást. Folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg elkezd túrósodni, és az opálos folyadék, a savó kiválik. 
Egy szűrőtálat kibélelünk egy sűrű szövésű textillel, majd beleöntjük a túrót, lecsepegtetjük, az anyaggal összefogjuk, felakasztva hagyjuk pár órát csepegni. 
Ha teljesen kihűlt, a hűtőben tároljuk. 
Vékonyra szeletelve kínáljuk.

1 megjegyzés:

  1. En is a elhunyt ferjem edesanyjatol tanultam meg, isteni finom.Most ujra keszitettem, bar itt a tej nagyon tartositott, es most ritkan van full crem tej.Bekes megyeben nagy divat volt a sarga turo husvetkor.Itt viszont meg a turot sem ismerik az australok, lehet kapni mert az olaszok keszitik, es hoznak is be europabol. Draga Andrea, igy tovabb.

    VálaszTörlés