PrintFrendly

2020. március 8., vasárnap

Savanyúkáposztás krumplisaláta


Ez a köret mostanában elég gyakran asztalra került nálunk. Roppant egyszerű és igazán finom. Akár a vasárnapi rántott húshoz, akár sültekhez, töltött húsokhoz vagy fasírozotthoz is kínálhatjuk. Érdemes kipróbálni. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin márciusi számában is.
Hozzávalók 2 személyre
*30 dkg krumpli
*25 dkg savanyú káposzta
*3 púpozott ek tejföl
*2 púpozott ek majonéz
*1,5 tk mustár
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt fehér bors

A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. A káposztát átmossuk, kicsavarjuk, és apróra vágjuk. A tejfölt simára keverjük a majonézzel, mustárral, sóval, borssal, majd beleforgatjuk a kihűlt krumplit, és a káposztát. Pár órát a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek. Sültekhez, húsokhoz köretként kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése