Ez a köret mostanában elég gyakran asztalra került
nálunk. Roppant egyszerű és igazán finom. Akár a vasárnapi rántott húshoz, akár
sültekhez, töltött húsokhoz vagy fasírozotthoz is kínálhatjuk. Érdemes
kipróbálni.
A recept megjelent a Kifőztük magazin márciusi számában is.
Hozzávalók 2
személyre
*30 dkg krumpli
*25 dkg savanyú káposzta
*3 púpozott ek tejföl
*2 púpozott ek majonéz
*1,5 tk mustár
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt fehér bors
A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, sós vízben puhára
főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. A káposztát átmossuk, kicsavarjuk, és
apróra vágjuk. A tejfölt simára keverjük a majonézzel, mustárral, sóval, borssal,
majd beleforgatjuk a kihűlt krumplit, és a káposztát. Pár órát a hűtőben
pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek. Sültekhez, húsokhoz köretként
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése