Ritkán sütök oldalast, általában a csirkéért
rajong a család, de néha jó egy kis változatosság. Egyszerűen csak befűszereztem, majd jött egy
kis pikáns máz. Hozzá pedig egy kis káposztával megspékelt krumplipürét kínáltam.
Igazán jól sikerült.
A recept megjelent a Kifőztük magazin márciusi számában is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók
4 személyre
*80 dkg sertés oldalas
*2 csapott tk sertéssült fűszerkeverék
*1 csapott kk őrölt fekete bors
*1 csapott kk fokhagymás só
*1 kk fűszerpaprika
*1 púpozott ek mangalica zsír
*1 dl víz
*1-2 ek bbq szósz
Káposztához:
*20 dkg durvára reszelt káposzta
*3-4 ek olaj
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt fekete bors
Krumplipüréhez:
*40 dkg krumpli
*2 ek vaj
*2 ek tejföl
*1 nagy csipet só
Az oldalast megtisztítjuk, kisebb
darabokra töröljük. A fűszereket jól összekeverjük, megszórjuk vele a húst. Egy
közepe tepsit kikenünk zsírral, belesorakoztatjuk az oldalasokat. Melléöntjük a
vizet.
200 fokos sütőben hőlégkeveréses módban, lefedve kb. 90 percig puhítjuk.
A fóliát eltávolítjuk, néha a szaftjával meglocsolva pirosra ütjük. Végül
lekenjük bqq szósszal.
A káposztát a felforrósított olajon
megpirítjuk, ízesítjük sóval, borssal.
A megtisztított krumplit apróra kockázzuk,
sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A vajjal, tejföllel
áttörjük, beleforgatjuk a pirított káposztát.
A húst a krumplipürével kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése