PrintFrendly

2020. március 28., szombat

Rumos, vagy Kati szelet


Fiatalkorom kedvence, amit anyukám ünnepek alkalmával mindig megsütött. Ritkán készítek nyújtott lapos sütit, de ezt imádom, ezért nagy izgalommal vágtam bele. Nagyon jól sikerült, igazán szépen is tudtam szeletelni. 
Kicsit sokalltam a habot, ezért csak a 2/3-át tettem a tetejére.
Hozzávalók:
Tésztához:
*50 dkg liszt
*1 csipet só
*1 tasak sütőpor
*15 dkg cukor
*15 dkg zsír
*3 tojás sárgája
*5 púpozott ek tejföl

Töltelékhez:
*2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
*10 dkg porcukor
*1 vanília kikapart magjai
*3 ek baracklekvár
*10 dkg vaj
*30 ml rum

Tetejére:
*3 tojás fehérje
*15 dkg porcukor

A tészta hozzávalóiból könnyű, linzertésztaszerű masszát dolgozunk. Három részre osztjuk. Egyenként lisztezett felületen kb. 20*28 cm-esre, téglalap alakúra nyújtjuk. Átemeljük sütőpapíros lemezre. 
180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 8 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni. 
Az egyik lapot szétmorzsoljuk, hozzáadjuk a kakaóport, porcukrot, vaníliát. A rummal, vajjal, és a lekvárral összedolgozzuk. 
Az egyik lapra kenjük a tölteléket, befedjük a másik tésztalappal. 
A tetejére a tojások fehérjét gőz felett keményre verjük a porcukorral, majd a sütire simítjuk. 
Egy éjszakát hagyjuk puhulni. 
Másnap vékony pengéjű késsel szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése