Már régen tervben volt, hogy kipróbálom ezt az egyszerű
finomságot. Nagyon kevés munka van vele. A végeredmény pedig fogyasztható
melegen egy finom krémes salátával, vagy habos krumplipürével, savanyúsággal.
Hidegen pedig akár szendvicsként zsemlében is tálalhatjuk.
Hozzávalók 8
személyre
*1 kg sertéscomb egyben
*2 púpozott tk só
*1 púpozott kk őrölt fekete bors
*1 púpozott tk fokhagyma granulátum
*1 ek mangalica zsír
*1 dl víz
*1 nagyobb vöröshagyma
*2 púpozott ek barna cukor
*30 ml balzsamecet
A húst megtisztítjuk, szárazra töröljük. Bedörzsöljük a sóval,
borssal, fokhagymával. Zsírral kikent, magasabb falu tepsibe fektetjük. Mellé
öntünk kevés vizet, köré szórjuk a felkarikázott hagymát.
Előmelegített sütőbe
toljuk, ahol 110 fokon hőlégkeveréssel, lefedve 4 órát puhítjuk. Ha már könnyen
belemegy a hústű, akkor lekenjük a cukor és balzsamecet keverékével. Fedés
nélkül, a levével gyakran locsolgatva pirosra sütjük.
Melegen és hidegen is
finom fogás.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése