Nagyon szeretjük a pogácsákat, legyen az bármilyen fajta.
Most egy kicsit fura párost csempésztem bele, mégpedig szalonnát és savanyú
káposztát. A vártnál sokkal finomabb lett, az egész családnak nagyon ízlett. A savanyú
káposzta sem túl intenzív benne. Érdemes kipróbálni.
Hozzávalók 22
db-hoz:
*30 dkg liszt
*1 csapott tk só
*1 dl tej
*1,5 dkg friss élesztő
*1 nagy csipet cukor
*5 dkg húsos szalonna
*12 dkg savanyú káposzta
*1 púpozott ek zsír
*1 tojás sárgája
*2 púpozott ek kefir
*1 kisebb tojás a lekenéshez
*5 dkg sajt a tetejére
A szalonnát nagyon apróra kockázzuk, zsírjára pirítjuk,
és kihűtjük. A káposztát átmossuk, kicsavarjuk, és apróra vágjuk.
Az élesztőt a
langyos tejben a cukorral megszórva felfuttatjuk.
A lisztet elkeverjük a sóval,
hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a szalonnát, a káposztát, és a tojással,
zsírral, kefirrel alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen 1 órát kelesztjük. Lisztezett felületen 2 cm vékonyra elnyújtjuk, kisebb (4,5 cm) pogácsa
szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk.
Addig kelesztjük,
míg a sütő előmelegszik.
Lekenjük egy felvert tojással, megszórjuk egy kevés reszelt
sajttal. 180 fokos sütőben hőlégkeveréssel kb. 20 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése