Még mindig nagyon sok cukkini és tök terem a kertben. Az
a jó, hogy eléggé változatosan lehet elkészíteni. Most például sajttal
töltöttem meg. Picit tartottam tőle, de egyáltalán nem folyt ki.
Melegen még nyúlós a sajt, de hidegen is finom,
húsmentes fogás.
Hozzávalók 4
főre:
*1 hosszabb, zsenge cukkini
*1 csapott kávéskanál só
Töltelékhez:
*30 dkg trappista sajt
*1 nagyobb tojás
*1 púpos ek liszt
Panírozáshoz:
*15 dkg liszt
*3 kisebb tojás
*15 dkg zsemlemorzsa
Sütéshez:
*olaj bőven
A megtisztított cukkinit másfél cm vékony karikára vágjuk
és a közepüket egy kisebb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Meghintjük sóval és
félretesszük.
A töltelékhez a sajtot finomra reszeljük, majd
összedolgozzuk a tojással és a liszttel.
A cukkinin keletkezett levet leöntjük, majd a lyukakat
alaposan megtöltjük a sajttal.
Bő, forró olajban közepestől mérsékeltebb lángon mindkét
oldalukat megsütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése