Volt egy kis csirke itthon, és nagyon kevés idő a
főzésre. Így ezt a nagyon egyszerű fogást készítettem, ami bő fél óra alatt már
fogyasztható is volt. Csak ennyi tejszín lapult a hűtőben, de egész nyugodtan
elbír akár két decilitert is. Spagetti tésztával kínáltam.
A recept megjelent a Kifőztük magazin augusztusi számában is.
Hozzávalók 4 személyre:
*1 nagyobb csirkemell filé
*25 dkg gomba
*1 kis csokor petrezselyemlevél
*3-4 ek olaj
*1 csapott kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 dl zsíros tejszín
*1 púpozott ek mustár
A megtisztított, csíkokra vágott húst egy serpenyőben, a
felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a felcsíkozott
gombát. Ízesítjük sóval, borssal, és addig pároljuk, míg a gomba leve elfő, és
a hús megpuhul. Hozzáöntjük a mustárral elkevert tejszínt, majd beleszórjuk a
finomra vágott petrezselyemlevelet. Melegen, kifőtt spagetti tésztával
kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése