PrintFrendly

2017. augusztus 7., hétfő

Tejfölös pulykagombóc



Van úgy, hogy az ember lánya tejfölös csirkepaprikást szeretett volna készíteni, de véletlenül más húst vett elő a fagyasztóból. Így kicsit átértékelődött a dolog, és egy szaftos, gombócos fogás lett belőle, amihez tészta köret készült :-)
Hozzávalók 4 személyre:
Gombócokhoz:
*50 dkg darált pulykacomb
*1 fej vöröshagyma
*2 nagy gerezd fokhagyma
*1 csapott kk só
*0,5 kk őrölt bors

Továbbá:
*2 közepes fej vöröshagyma
*2-3 ek olaj
*2 nagyobb paradicsom
*1 púpos ek darált paprika
*1 púpos tk fűszerpaprika
*1 csapott kk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 ek liszt
*3 dl tejföl

A gombócokhoz a húst összedolgozzuk a finomra reszelt vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, és a fűszerekkel. Vizes kézzel diónyi golyókat sodrunk. 
A felforrósított olajon a kockára vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd körbepirítjuk rajta a gombócokat. Ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott paradicsomot. Felengedjük bőségesen vízzel, és lefedve addig főzzük, míg a hús megpuhul és a levét is elfőtte. 
Megszórjuk liszttel, majd a tejföllel felöntve addig főzzük, míg besűrűsödik. Melegen, tészta körettel kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése