Van úgy, hogy az ember lánya tejfölös csirkepaprikást szeretett volna készíteni, de
véletlenül más húst vett elő a fagyasztóból. Így kicsit átértékelődött a
dolog, és egy szaftos, gombócos fogás lett belőle, amihez tészta köret készült :-)
Hozzávalók 4
személyre:
Gombócokhoz:
*50 dkg darált pulykacomb
*1 fej vöröshagyma
*2 nagy gerezd fokhagyma
*1 csapott kk só
*0,5 kk őrölt bors
Továbbá:
*2 közepes fej vöröshagyma
*2-3 ek olaj
*2 nagyobb paradicsom
*1 púpos ek darált paprika
*1 púpos tk fűszerpaprika
*1 csapott kk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 ek liszt
*3 dl tejföl
A gombócokhoz a húst összedolgozzuk a finomra reszelt
vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, és a fűszerekkel. Vizes kézzel diónyi
golyókat sodrunk.
A felforrósított olajon a kockára vágott vöröshagymát
üvegesre pároljuk, majd körbepirítjuk rajta a gombócokat. Ízesítjük a
fűszerekkel, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott paradicsomot. Felengedjük
bőségesen vízzel, és lefedve addig főzzük, míg a hús megpuhul és a levét is
elfőtte.
Megszórjuk liszttel, majd a tejföllel felöntve addig főzzük, míg
besűrűsödik. Melegen, tészta körettel kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése