A nagy melegben ez egy igazán könnyű kis gyümölcsös
leves, amit remekül kiegészít a galuska, utóbbit azt hiszem nem érdemes
kihagyni. Jól behűtve az igazi. Idényen kívül befőtt, illetve mirelit
gyümölcsből is elkészíthető.
Hozzávalók 4
főre:
Leveshez:
*2 nagyobb körte
*40 dkg szilva
*Cukor ízlés szerint (nálam 2 ek)
*1 csapott kk őrölt fahéj
*1 nagy csipet őrölt szegfűszeg
*1 dl krémes tejszín
Galuskához:
*15 dkg rizs
*5,5 dl tej
*3 ek cukor
*1 ek házi vaníliás cukor
*1 nagy csipet só
*1 csipet frissen reszelt citromhéj
A rizset puhára főzzük a cukrokkal, sóval, és
citromhéjjal ízesített tejben. Fedő alatt hagyjuk kihűlni.
A megtisztított gyümölcsök magját, magházát kivágjuk, és
kisebb darabokra vágjuk. Felengedjük annyi vízzel, ami épp ellepi és ízesítjük
a fűszerekkel. Addig főzzük, míg megpuhulnak, majd merülő mixerrel pépesítjük.
Krémesítjük a tejszínnel. Jól behűtjük és a tejberizsből kanállal formázott
galuskával együtt kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése