A gyerekek kívánságára készült ez a húsos fogás. Puha,
szaftos csirke lapul a vékony, fűszeres bundában. Sajnos sohasem tudok eleget készíteni
ezekből a falatokból, ahogy sül, úgy kóstolgatják a gyerekek. Legtöbbször fokhagymás-tejfölös
mártogatós készül hozzá, de salátával vagy sült krumplival is remek étel.
Hozzávalók 4
főre:
*2 kisebb csirkemellfilé pár
*0,5 kk só
*3-4 dl olaj a sütéshez
Bundához:
*3 kisebb tojás
*0,5 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 kk mustár
*1 kk házi fokhagymakrém
*3 jó púpos ek liszt
*0,5 dl tej
A megtisztított csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk és
meghintjük egy kevés sóval, összeforgatjuk.
A bundához a tojásokat először a fűszerekkel, majd a
liszttel elkeverjük. A tejjel lazítjuk. Sűrű, csomómentes masszát kavarunk.
A csirke csíkokat beleforgatjuk.
Egy kisebb tálban olajat forrósítunk, majd a csibe
falatokat kicsit lecsepegtetve, az olajban közepestől mérsékeltebb lángon szép
barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
Melegen kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése