Hozzávalók 4 főre:
- 1 kisebb zellergumó
 - 2 szem krumpli
 - 2 nagyobb alma
 - 1 kis fej vöröshagyma
 - 1 ek olaj
 - kb. 1 liter marhahúslé (nálam zöldségleveslé)
 - 1 k só
 - 1 csipet őrölt bors
 - 1 leheletnyi kakukkfű
 - 0,5 dl főzőtejszín (20%-os)
 - ízlés szerint frissen facsart citromlé
 
Megtisztítjuk a zöldségeket, a zellert, a krumplit és az
almát nagyobb darabokra vágjuk, a vöröshagymát felkockázzuk.
Utóbbit egy kevéske olajon üvegesre pirítjuk.
Rádobjuk a zellert, krumplit, almát és felengedjük a
leveslével.
Meghintjük a fűszerekkel, addig főzzük, míg minden zöldség
megpuhul.
Merülő mixerrel pépesítjük.
A tejszínt a leveshez adjuk és pár percig hagyjuk még a
lángon.
Melegen, ízlés szerint citromlével kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése