A gyerekek egy nagy kedvencét készítettem, amit most egy
picit feltuningoltam ezzel-azzal. A végeredménynek pedig igazán nagy sikere
lett. Máskor is biztosan étlapra kerül majd.
*1 nagyobb szűzpecsenye
*só
*10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*3 tojás
*10 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
*kevés olaj a sütéshez
*15 dkg trappista sajt
*1 kis fej lilahagyma
*15 dkg húsos szalonna
A pecsenyét lehártyázzuk, majd ujjnyi szeletekre vágjuk,
vékonyra klopfoljuk és megszórjuk sóval. A szokásos módon először lisztbe
forgatjuk, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába.
A sütőt előmelegítjük
180 fokra hőlégkeveréssel. Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, lekenjük
olajjal, belefektetjük a pecsenye szeleteket, azokat is lekenjük olajjal. 15
percre a sütőbe toljuk. Majd a szeleteket megfordítjuk, a másik oldalunkat
további 10 percig sütjük. Végül rászórjuk a reszelt sajtot, az apróra vágott
lilahagymát és a felkockázott, picit előtte lepirított húsos szalonnát.
Visszatoljuk a sütőbe annyi
időre, míg a sajt megolvad rajta.
Párolt rizs körettel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése