PrintFrendly

2025. augusztus 9., szombat

Pecsenye AranyTepsi módra

A gyerekek egy nagy kedvencét készítettem, amit most egy picit feltuningoltam ezzel-azzal. A végeredménynek pedig igazán nagy sikere lett. Máskor is biztosan étlapra kerül majd.
Hozzávalók 4 személyre
*1 nagyobb szűzpecsenye
*só
*10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*3 tojás
*10 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
*kevés olaj a sütéshez
*15 dkg trappista sajt
*1 kis fej lilahagyma
*15 dkg húsos szalonna
 
A pecsenyét lehártyázzuk, majd ujjnyi szeletekre vágjuk, vékonyra klopfoljuk és megszórjuk sóval. A szokásos módon először lisztbe forgatjuk, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába. 
A sütőt előmelegítjük 180 fokra hőlégkeveréssel. Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, lekenjük olajjal, belefektetjük a pecsenye szeleteket, azokat is lekenjük olajjal. 15 percre a sütőbe toljuk. Majd a szeleteket megfordítjuk, a másik oldalunkat további 10 percig sütjük. Végül rászórjuk a reszelt sajtot, az apróra vágott lilahagymát és a felkockázott, picit előtte lepirított húsos szalonnát. 
Visszatoljuk a sütőbe annyi időre, míg a sajt megolvad rajta. 
Párolt rizs körettel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése