A nyári időszak a befőzés ideje. Tavaj először készült
befőzőautomatában lecsó. Annak a sikerén felbuzdulva egy kis adag pörköltalap
lett a következő.
*1,5 kg vöröshagyma
*1 kg paradicsom
*1 kg paprika
*20 dkg mangalicazsír
*1 dl olaj
*1 csapott ek só
*1 kk őrölt bors
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk és mindet apróra
vágjuk.
A felforrósított zsír és olaj keverékén megfonnyasztjuk a hagymát, majd
hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát.
Addig főzzük, míg a zöldségek levet
eresztenek.
Ízesítjük sóval és borssal.
Előre elkészített üvegekbe töltjük, lezárjuk.
Befőzőautomatában 90/30 automatizáljuk, vagyis 90 fokon 30 percig dunsztoljuk a
gépben.
A gépben hagyjuk kihűlni.
Végül mehetnek a kamrapolcra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése