Ideje volt elővenni a télre lefagyasztott fejtett babot és készíteni belőle egy könnyű, egyszerű kis levest. Kevés házi
tönkölytészta is került bele.
*40 dkg fejtett bab
*2 szál sárgarépa
*1 nagy szál petrezselyem
*1 tk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 tk házi ételízesítő
*2 ek TK tönkölybúzaliszt
*3 ek olívaolaj
*1 tk fűszerpaprika
*1 ek tejföl
Tésztához:
*1 nagy tojás
*10 dkg TK tönkölybúzaliszt
A babot a felkarikázott répával és petrezselyemmel dupla mennyiségű vízben puhára főzzük. Ízesítjük sóval,
borssal, házi ételízesítővel. Közben a tojásból és lisztből keményebb tésztát gyúrunk. Lereszeljük. Ha megfőtt a bab és
minden zöldség, hozzáadjuk a tésztát. Közben a lisztet kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, a tejfölt, kevés forró vízzel
simára keverjük. Folyamatos kevergetés mellett a levesbe csorgatjuk. Forralunk rajta egyet, ha szükséges utánízesítjük és melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése