Ha már reggelire unalmas a vajas kenyér, jöhet egy könnyű kis kenyérre való. Jelenleg nem épp a tipikus padlizsán szezon tart, de a nyáron megsütött
és lefagyasztott is tökéletesen megteszi hozzá. Egyszerű, könnyű és finom.
*1 közepes padlizsán
*1 kis fej vöröshagyma (5dkg)
*1 csipet só
*1 csipet őrölt bors
*1 ek krémes juhtúró
A padlizsánt hosszában ketté vágjuk. 180 fokos sütőben kb. 45 perc alatt puhára sütjük. Kikaparjuk a zöldség húsát. Hozzáadjuk
a kisebb darabokra vágott vöröshagymát. Botmixerrel pépesítjük. Belekeverjük a juhtúrót. Ízlés szerin egy kevés sóval és borssal
ízesítjük. Teljes kiőrlésű kenyérrel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése