Ez egy igazán egyszerű, de mégis laktató és ízletes húsmentes tallér. Fűszerezni lehet a saját ízlés szerint,
de a hagyma, fokhagyma és kömény tényleg jó választásnak bizonyult.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált lisztet a Wise Pasta biztosította.
*2 cukormentes csicseriborsó konzerv (2*24 dkg)
*1 közepes vöröshagyma (8 dkg)
*4 nagy gerezd fokhagyma
*2 nagyobb tojás
*4 púpozott evőkanál Wise Food gluténmentes zabpehelyliszt
*1 csapott kk só
*1/3 kk őrölt bors
*1/2 kk őrölt köménymag
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél
Sütéshez:
*olívaolaj
A konzerv csicseriborsót átmossuk, lecsepegtetjük, egy villával nem túl pépesre törjük. Hozzáadjuk az apróra vágott
vöröshagymát, petrezselyem levelet, zúzott fokhagymát. Beleütjük a tojásokat, ízesítjük a fűszerekkel és beleszórjuk a lisztet. Vizes kézzel
púpozott evőkanálnyi adagokból tallérokat formázunk, amit felforrósított serpenyőben kevés olajon megsütjük. Melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése