A kolbász és a köménymag jó kis párost alkot ebben a könnyű, omlós, sós finomságban. A felhasznált köménymagot
a Fűszerész biztosította. A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
*50 dkg liszt
*2 csapott tk só
*1/2 tasak szalalkáli (7g)
*1 tojás sárgája
*25 dkg vaj
*16 dkg tejföl
*5 dkg szárazkolbász
Tetejére:
*1 tojás fehérje
*10 dkg sajt
*1 ek egész köménymag
A lisztet elvegyítjük a sóval, a szalalkálival és az egész apróra vágott kolbásszal. Hozzáadjuk a tojás sárgáját,
a puha vajat és a tejfölt. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk.
Lisztezett felületen 5 mm vékonyra elnyújtjuk. Lisztbe mártott perec formával kiszaggatjuk.
Sütőpapíros
tepsibe sorakoztatjuk. Lekenjük a tojás fehérjével, megszórjuk reszelt sajttal és egész köménymaggal.
180 fokra előmelegített hőlégkeveréses
sütőben kb. 15 perc alatt pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése