Egyszerű húsmentes fogás, ami a tojásos nokedli mintájára készült. A sztrapacskát mindenféle változatban nagyon szeretjük,
ez is családi kedvenc lett. A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
Sztrapacskához:
*50 dkg krumpli
*2 kisebb tojás
*1 tk só
*Kb. 23 dkg liszt
Továbbá:
*3-4 ek olaj
*5 nagyobb tojás
*só
*őrölt fekete bors
A krumplit meghámozzuk, finomra reszeljük. Összekeverjük a sóval, tojással, és annyi liszttel, hogy nokedli-szerű tésztát kapjunk. Gyöngyöző vízbe szaggatjuk, kifőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. A tojásokat egy nagy csipet sóval
elkeverjük, felforrósított serpenyőben kevés olajon megsütjük. Hozzáadjuk a sztrapacskát, alaposan összeforgatjuk. Kevés sóval és borssal megszórva
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése