A brassóit talán mindenki ismeri, annak a mintájára, egészen leegyszerűsítve készült el ez a húsmentes, könnyű
finomság. Gomba, krumpli és fűszerek. Néha nem is kell több.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
*40 dkg krumpli
*25 dkg ChefGomba fehér csiperkegomba
*olaj
*1 nagy csipet só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 nagy csipet vöröshagyma granulátum
*2 nagy gerezd fokhagyma
A krumplit megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk, bő vízben kiáztatjuk és hagyjuk lecsepegni. A gombát vékonyra szeleteljük. Felforrósított
olajban a krumplit kisütjük, sózzuk. A gombát kevés olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A fűszerekkel ízesítjük. Összeforgatjuk
a krumplival. Ha szükséges utánízesítjük. Azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése