PrintFrendly

2021. október 12., kedd

Tárkonyos-tejszínes zöldségleves

A hideg beköszöntével egyre nagyobb szerephez jutnak a melengető, tartalmas levesek. Ez a húsmentes, sokféle zöldséggel készült változat nemcsak szép színes, de ízletes is, a tejszíntől pedig igazán krémes. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is.
Hozzávalók 4 személyre
*1 nagyobb sárgarépa
*1 közepes petrezselyem
*3 nagyobb krumpli
*1 kis darab karalábé
*10 dkg zöldborsó
*1 kisebb vöröshagyma
*1 csipet só
*1 csipet őrölt bors
*1 tk morzsolt tárkony
*8 dl zöldségleves alaplé
*2 dl tejszín
*3 ek olaj
 
A zöldségeket megpucoljuk, a répát és a petrezselymet karikára, a karalábét és a krumplit kockára vágjuk. 
A felforrósított olajon a felkockázott vöröshagymát megfonnyasztjuk, átforgatjuk rajta a zöldségeket. 
Az alaplével felengedve, a fűszerekkel ízesítve a zöldségek puhulásáig főzzük a levest. 
A végén hőkiegyenlítéssel a tejszínnel krémesítjük. 
Meleg kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése