PrintFrendly

2021. október 18., hétfő

Morzsás karfiol fokhagymás tejföllel

Roppant egyszerű, húsmentes fogás. A karfiolt minden formában nagyon szeretjük. Egy kevés rizzsel remek ebéd. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is.
Hozzávalók 2 személyre
*1 kisebb karfiol
*só
*15 dkg zsemlemorzsa
*4 ek olaj
Mártáshoz:
*2 dl tejföl
*1 csipet só
*1 csipet őrölt bors
*2 nagy gerezd fokhagyma
*rózsabors
 
A karfiolt apró rózsáira szedjük, sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. 
A morzsát száraz serpenyőben megpirítjuk, az olajjal összedolgozzuk és beleforgatjuk a karfiolt. 
A tejfölt a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával kikeverjük. A fűszeres tejfölt a morzsás karfiollal kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése