PrintFrendly

2021. október 20., szerda

Egyszerű káposztás palacsinta

Ha palacsinta, akkor jöhet bármikor, bármilyen ízesítéssel, bármivel töltve. Lehet kicsi vagy nagy, vékony vagy vastag. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin szeptemberi számában is.
Hozzávalók kb. 13 db-hoz
*25 dkg reszelt káposzta
*3-4 ekl olaj
*1 csapott kk só
*1/2 kk őrölt fekete bors

Tésztához:
*2 nagyobb tojás
*13 dkg liszt
*2,5 dl tej
*1 nagy csipet só

Sütéshez:
*pár ek olaj
 
A reszelt káposztát kevés olajon egy felforrósított serpenyőben megpirítjuk, ízesítjük sóval, borssal és hagyjuk kihűlni. 
A palacsintához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a sóval, liszttel, majd a tejjel csomómentesre keverjük. Beleforgatjuk a káposztát, végül a kemény habbá vert fehérjét. 
Egy kisebb merőkanálnyi tésztát felforrósított, és olajjal kikent serpenyőbe merünk, körkörös mozdulatokkal elsimítjuk. 
Közepes lángon mindkét oldalát világosra sütjük. 
Azonnal kínáljuk.
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése