PrintFrendly

2021. október 28., csütörtök

Köményes-ecetes lila káposzta saláta

A káposztát minden formában nagyon kedveljük, bár a lila társa ritkábban kerül nálunk asztalra. Most egy kis sült mellé csináltam egy roppant egyszerű változatot, mégpedig egy kis salátát. Finom lett, máskor is készül majd.
Hozzávalók 2 személyre
*1 kisebb lila káposzta fele
*1 csapott kk só
*2 csapott ek cukor
*2 ek almaecet
*1 késhegynyi őrölt köménymag
*víz
 
A lila káposztát lereszeljük, megszórjuk sóval, összekeverjük és hagyjuk állni. 
A cukrot simára keverjük az almaecettel, beleforgatjuk a káposztát, megszórjuk a köménymaggal és felengedjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. 
Pár órát hagyjuk pihenni, hogy az ízek jól összeérjenek. 
Sültekhez kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése