A cukkini jöhet minden mennyiségben. Volt is belőle bőven
a kertben idén is. Természetesen a rántott változat a legkedveltebb, de egy idő
után már valami másra vágyunk. Ez a fogás lehet önálló étel egy kis mártogatós
társaságában, de köretként is kínálhatjuk.
A recept megjelent a Kifőztük
magazin augusztusi számában is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész
biztosította.
Hozzávalók kb.
10 tenyérnyi tallérhoz
*1 közepes cukkini (tisztítva mérve 20 dkg)
*10 dkg főtt rizs
*3 nagy tojás
*1 nagy csokor friss kapor
*1 púpozott kk fokhagymássó
*0,5 kk őrölt feketebors
*5 púpozott ek teljes kiőrlésű barna rizsliszt
*kevés olaj a sütéshez
A cukkini két végét levágjuk, ha van benne magos rész,
azt eltávolítjuk. A zöldséget durvára reszeljük, megszórjuk a fokhagymás sóval.
Pár percet pihentetjük és a keletkezett levet leöntjük. Hozzáadjuk a főtt
rizst, a villával kissé felvert tojást, az apróra vágott kaprot, a borsot és a
rizslisztet. Jól összekeverjük. Serpenyőben, kevés felforrósított olajon
evőkanálnyi adagot elsimítunk és mindkét oldalát világosra sütjük.
Melegen és
hidegen is finom fogás.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése