Néha igazán jól tud esni egy húsmentes finomság, még ha a
család igenis odavan a húsos fogásokért. Most süngombát készítettem, mégpedig
egy másik zöldséggel kombinálva. Nagyon finom lett, érdemes kipróbálni. A süngombát
a Bio-Fungi biztosította. A recept megjelent a Kifőztük magazin augusztusi
számában is.
Hozzávalók személyenként:
*5 dkg Amigo
süngomba
Bundához:
*1 nagy tojás
*1 bébi cukkini (tisztítva mérve 10 dkg)
*0,5 kk só
*2 nagy csipet őrölt bors
*2 gerezd fokhagyma
*2 púpozott ek teljes kiőrlésű barna rizsliszt
A gombát kisebb darabokra vágjuk.
A cukkinit sajtreszelőn
finomra reszeljük, hozzáadjuk a villával felvert tojást, a sót, borsot, zúzott
fokhagymát és a liszttel jól összekeverjük.
A gombát megmártjuk a cukkinis
masszában, bő forró olajban megsütjük. A felesleges olajat papírtörlőn
lecsepegtetjük.
Melegen krumpli körettel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése