A cukorkákat érdemes tálalás előtt közvetlenül a torta tetejére szórni, hogy ne olvadjanak meg a krémtől.
Hozzávalók egy
20 cm-es tortához:
Tésztához:
*3 közepes tojás
*3 púpos ek liszt
*1 csapott tk sütőpor
*3 ek cukor
Töltelékhez:
*1 tasak tejszín ízű pudingpor
*2 ek cukor
*3 dl tej
*1 tasak vaníliás cukor
*2 ek porcukor
*1 dl Hulala
*2 doboz csoki rudacska
*2 tasak színes cukorka
A sütőt előmelegítjük.
A kapcsos tortaformát vékonyan kikenjük vajjal és
meghintjük liszttel.
A lisztet átszitáljuk és elkeverjük a sütőporral.
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjéket keményre verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és
addig verjük, míg a cukorszemcsék felolvadnak.
Beleöntjük a sárgáját, ezzel is kb. 2-3 percig verjük.
Beleszórjuk a sütőporos lisztet és fakanállal jól elkeverjük.
Az előkészített formába simítjuk.
180 fokon alul-felülsütéssel 20 perc alatt megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Még melegen leemeljük róla a kapcsos forma oldalát és az
alját, a piskótát hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a pudingport 2 evőkanál cukorral és a tejet
fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük.
Néha megkavarva hagyjuk teljesen kihűlni.
Kemény habbá verünk 1 dl Hulalát és a pudinghoz keverünk
egy tasak vaníliás cukrot és két evőkanál porcukrot.
A kihűlt piskótát egy éles késsel kettévágjuk.
Az alsó lapot a krém harmadával megkenjük, majd a felső
piskótalapot ráhelyezve bevonjuk a tortát a maradék krémmel.
A rudacskákkal körbe rakjuk a tortát és a cukorral
megszórjuk a tetejét.
A Facebookon is megtaláltok.
Istenke éltesse a kis ünnepeltet nagyon sokáig! Szép tortát kapott! Az unokámnak egyik évben én is ilyet csináltam!
VálaszTörlésKöszönjük szépen :-) Nálunk is nagy sikere volt ennek a cukorkás tortának :-)
Törlés