Hozzávalók 3
főre:
*50 dkg gomba
*1 tk olaj
*20 dkg túró
*1 kis csokor friss kapor
*2 ek tejföl
*3 szelet csirkemell sonka
*0,5 kk házi fokhagymakrém (esetleg 1 nagy gerezd
fokhagyma)
*1 nagy csipet só
*1 marék reszelt sajt
A gombák héját lehúzzuk, folyó víz alatt átöblítjük.
Egy közepes méretű jénai tepsit kikenünk kevés olajjal és
belefektetjük a gombafejeket.
Meghintjük sóval.
A túrót jól áttörjük és krémesre keverjük a tejföllel.
Ízesítjük sóval és fokhagymakrémmel (esetleg zúzott
fokhagymával).
A kaprot leöblítjük, lecsepegtetjük, egész apróra vágjuk.
A sonkát egész picire kockázzuk.
A kaprot és a sonkát is a túrókrémbe forgatjuk.
A gombákat megtöltjük a túróval.
Tetejüket megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 180 fokon hőlégkeveréssel
25 perc alatt megsütjük.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése