Hozzávalók 22
nagyobb kekszhez:
*25 dkg liszt
*1 tasak sütőpor
*0,5 kk étkezési szódabikarbóna
*3 púpos ek Cappuccino por (itt épp mogyorós)
*1 tasak vaníliás cukor
*15 dkg barna cukor
*2 közepes tojás
*10 dkg vaj/margarin
*10 dkg csoki csepp
A sütőt előmelegítjük. Két nagyobb tepsit kibélelünk
sütőpapírral.
Egy tálba szórjuk a lisztet, a sütőport, a
szódabikarbónát, a cappuccino port, a cukrokat és jól átforgatjuk.
Hozzáadjuk a tojásokat, a vajat/margarint és legvégül a csoki
cseppet (esetleg apróra vágott étcsokoládét).
Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk.
Lisztes kézzel apróbb diónyi golyókat sodrunk és az
előkészített tepsikbe helyezzük egymástól kicsit távolabb, mert sütés közben
elterülnek.
160 fokon hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk a tepsin kicsit hűlni (ekkor még elég puha és
törékeny), majd rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése