PrintFrendly

2015. május 8., péntek

Cappuccinos-csokis keksz

Nagy kedvenc ez a típusú keksz mostanában. Ez egy inkább felnőtteknek való, cappuccinos változat. Kívül ropogós, belül puha és egy jól záródó fémdobozban sokáig megőrzi ezeket a tulajdonságait. Remek választás a reggeli kakaóhoz vagy kávéhoz, esetleg teához. Csokicsepp hiányában természetesen apróra vágott étcsokoládéval is tökéletes.



Hozzávalók 22 nagyobb kekszhez:
*25 dkg liszt
*1 tasak sütőpor
*0,5 kk étkezési szódabikarbóna
*3 púpos ek Cappuccino por (itt épp mogyorós)
*1 tasak vaníliás cukor
*15 dkg barna cukor
*2 közepes tojás
*10 dkg vaj/margarin
*10 dkg csoki csepp

A sütőt előmelegítjük. Két nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral.
Egy tálba szórjuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a cappuccino port, a cukrokat és jól átforgatjuk.
Hozzáadjuk a tojásokat, a vajat/margarint és legvégül a csoki cseppet (esetleg apróra vágott étcsokoládét).
Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk.
Lisztes kézzel apróbb diónyi golyókat sodrunk és az előkészített tepsikbe helyezzük egymástól kicsit távolabb, mert sütés közben elterülnek.
160 fokon hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk a tepsin kicsit hűlni (ekkor még elég puha és törékeny), majd rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

A Facebookon is megtaláltok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése