Könnyű, omlós, fűszeres tészta házi szilvalekváros töltelékkel. Amikor kihűl, csodásan szeletelhető. A felhasznált
ízesítőket a Fűszerész biztosította. A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
Tésztához:
*30 dkg liszt
*1 csipet só
*1 púpozott kk sütőpor
*1 púpozott tk mézeskalács fűszerkeverék
*1 nagyobb tojás sárgája
*15 dkg puha vaj
*1 púpozott ek tejföl
Töltelékhez:
*4 púpozott ek szilvalekvár
Tálaláshoz:
*porcukor
Formához:
*vaj
*liszt
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és két egyenlő részre osztjuk. Az egyik gombócot lisztezett felületen 3 mm vékonyra
és kör alakúra elnyújtjuk. Vajjal kikent és liszttel megszórt pite formába simítjuk. A tésztát vékonyan megkenjük a lekvárral. A maradék
tésztagombócot is elnyújtjuk, lisztbe mártott kisebb csillagot szaggatunk ki belőle. A tésztát a lekváros töltelékre terítjük, majd a kiszúrt
csillagokat is a tetejére rakjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése