PrintFrendly

2022. december 23., péntek

A palota kapuja

Ez az omlós apróság a formájáról kapta a nevét. Picit eltér a hagyományosan megszokott kiszaggatott sütitől, de azt hiszem ettől olyan különleges. Nálunk pillanatok alatt elfogyott. Amúgy sokáig eláll(na). A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. Az elkészítéséhez felhasznált konyhai gépet a Russell Hobbs biztosította.
Hozzávalók kb. 36 db-hoz
*25 dkg liszt
*1 csipet só
*1 púpozott kk sütőpor
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*10 dkg cukor
*1 evőkanál vaníliás cukor
*2 kisebb tojás
*10 dkg vaj
*1 púpozott evőkanál zsír
Tetejére:
*1 tojás
*5 ek cukor
*5 ek darált dió
 
A tészta hozzávalóit a gép dagasztó szárával kis fokozaton összedolgozzuk és becsomagolva a hűtőben pihentetjük egy órát. Enyhén lisztezett felület 0,5 cm vékonyra nyújtjuk, 15cm hosszú és 1 cm széles csíkokra vágjuk. Lekenjük kissé felvert tojással, megszórjuk a cukorral elkevert dióval. 
A pálcákat liszttel megszórt őzgerinc formára fektetjük. 
180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük. 
A formán hagyjuk pár percet hűlni.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése