Már sokféle keksztekercset készítettem, de rég készültem kipróbálni a gesztenyéset. Ez egy igazi karácsonyi alapanyag, ami tényleg
hozzátartozik az ünnephez. Érdemes a tésztát lazára, inkább lágyra készíteni, mert így nem fog majd a szeleteléskor morzsálódni.
A gesztenye miatt a hűtőben tároljuk.
Krémhez:
*25 dkg cukrozott gesztenyemassza
*5 dkg vaj
*3 dkg porcukor
*2 ek rum
Tésztához:
*50 dkg darált háztartási keksz
*13 dkg porcukor
*1 ek vaníliás cukor
*3 ek cukrozatlan kakaópor
*1 ek rum
*25 dkg vaj
*1 dl tej
*3 púpozott ek meggylekvár
A tészta hozzávalóiból inkább lágyabb masszát készítünk. Ha szükséges kevés tejjel lazítjuk. Kb. 0,5 cm vékonyra
és téglalap alakúra nyújtjuk.
A gesztenyemasszát villával áttörjük, a vajjal, porcukorral és rummal összedolgozzuk.
A kinyújtott tésztán
egyenletesen elkenjük. A szélesebb oldaláról feltekerjük.
Folpackba csomagolva pár órát a hűtőben pihentetjük. Szeletelve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése