Egy kevés megmaradt gesztenyemassza felhasználásával készült ez a roppant egyszerű kis kifli. Puha, omlós, a tésztával is
nagyon könnyű dolgozni. A kedvenc kifli formámban sütöttem, amit ti is beszerezhettek a Cookorinál.
*10 dkg (cukrozott) gesztenyemassza
*1 nagyobb tojás sárgája
*10 dkg vaj
*1 ek rum
*18 dkg liszt
*1 csipet só
*5 dkg porcukor
*1 késhegynyi vaníliaőrlemény
A gesztenyét áttörjük, elkeverjük a tojással, vajjal és rummal, végül összedolgozzuk a liszttel, cukorra, vaníliával.
A tésztát becsomagolva a hűtőben pihentetjük egy órát.
A kifli forma mélyedéseit peremig töltjük.
160 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel
20 perc alatt megsütjük.
A formából óvatosan kiborítva porcukorral megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése