Egy kedves barátnőmnél kóstoltam először ezt a sütit,
végül elkértem a receptet. Természetesen egy picikét variáltam a dolgokon,
változott a fűszerezés és gondoltam egyet, csokiba mártottam. Ez nem a
megszokott keksz típus, hisz különböző lisztek keverékéből, illetve édesítőszer
felhasználásával készült. Ennek köszönhetően IR- és cukorbeteg diétába is
illeszthető. Bevallom őszintén, megosztotta a családot. Egyik része nem
kedvelte a TK liszt miatt, de szerintem a süti porhanyósságát a csoki
ellensúlyozza, és még 2 nap múlva is omlós marad.
A recept megjelent a Kifőztük
magazin októberi számában is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész
biztosította.
Hozzávalók 19
db-hoz
*10 dkg zabpehelyliszt
*10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
*10 dkg apró szemű zabpehely
*1 csipet só
*0,5 csomag sütőpor (6g)
*1 púpozott tk őröltkardamom
*1 csapott tk őrölt fahéj
*15 dkg vaj
*3 dkg négyszeres erősségű édesítő
*2 nagyobb tojás
*1 ek házi vanília kivonat
a mártáshoz:
*10 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
*1 tk vaj
A puha vajat simára keverjük az édesítővel, a tojásokkal,
a vanília kivonattal, majd összedolgozzuk a száraz anyagokkal.
Diónyi golyókat
sodrunk, sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk mind. 170 fokra előmelegített
sütőben hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
A
csokoládét a vajjal vízgőz felett megolvasztjuk, megmártjuk benne a kekszeket,
és sütőpapíron hagyjuk, míg a csoki megköt.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése