Printfriendly

2018. május 12., szombat

Sonkás-karfiolos-tojáskrémes csirkemell


Ismeritek a Dubarry csirkét? Ez a fogás annak az egyszerűsített, lisztmentesített, és egy kis sonkával megturbózott változata. Igazán könnyű, és nagyon finom. Melegen és hidegen is remek fogás. Párolt rizs, vagy bulgur illik hozzá. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin májusi számában is. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*80 dkg csirkemellfilé
*1 kisebb karfiol fele
*15 dkg vékonyra szeletelt sonka
*2 kisebb tojás
*3 dl tejföl
*20 dkg sajt
*1 csapott kk fokhagymássó
*1 csipet őröltbors

A megtisztított húst vékonyra szeleteljük, megszórjuk a fűszerkeverékkel. 
A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben roppanósra főzzük, lecsepegtetjük. 
A hús szeleteket olajjal kikent tepsibe fektetjük, befedjük a sonkával, a karfiolrózsákkal. A tojást simára keverjük a tejföllel, a reszelt sajt felével, a fűszerekkel, és meglocsoljuk vele a karfiolos csirkét. 
Lefedve 200 fokon hőlégkeveréssel 30 percet puhítjuk, megszórjuk a maradék sajttal, és 180 fokon fedő nélkül 15 percet pirítjuk. Párolt rizzsel, vagy bulgurral kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése