Végre itt a tavasz, majdhogynem nyár, és egyre többet
szakácskodhatunk a szabadban. Eljött a bográcsozás, és a grillezés ideje. Most
egy nagyon egyszerű salátát készítettem, ami mondjuk grillen sült húsokhoz
kiváló köret. Nem sok alapanyag szükséges hozzá, diétázók, sőt cukorbetegek is
fogyaszthatják.
A recept megjelent a Kifőztük magazin májusi számában is.
Hozzávalók 2
személyre:
*1 kisebb kígyóuborka
*7 nagyobb hónapos retek
*1 csapott kk só
*3 púpozott ek tejföl
*2 nagy gerezd zúzott fokhagyma
*1 nagy csipet őrölt bors
A megtisztított zöldségeket lereszeljük, megszórjuk
sóval, szűrőtálban 10 percet csepegtetjük, majd a levét kinyomkodjuk.
Beleforgatjuk a borssal, fokhagymával elkevert tejfölbe.
Sültekhez, grillezett
húsokhoz kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése