Printfriendly

2018. május 11., péntek

Egyszerű retek-uborka tzatziki


Végre itt a tavasz, majdhogynem nyár, és egyre többet szakácskodhatunk a szabadban. Eljött a bográcsozás, és a grillezés ideje. Most egy nagyon egyszerű salátát készítettem, ami mondjuk grillen sült húsokhoz kiváló köret. Nem sok alapanyag szükséges hozzá, diétázók, sőt cukorbetegek is fogyaszthatják. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin májusi számában is.
Hozzávalók 2 személyre:
*1 kisebb kígyóuborka
*7 nagyobb hónapos retek
*1 csapott kk só
*3 púpozott ek tejföl
*2 nagy gerezd zúzott fokhagyma
*1 nagy csipet őrölt bors

A megtisztított zöldségeket lereszeljük, megszórjuk sóval, szűrőtálban 10 percet csepegtetjük, majd a levét kinyomkodjuk. Beleforgatjuk a borssal, fokhagymával elkevert tejfölbe. 
Sültekhez, grillezett húsokhoz kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése