PrintFrendly

2025. október 4., szombat

Székelykáposzta egyszerűen

Ez egy olyan étel, mint a töltött káposzta, hisz ahány ház, annyi szokás, mindenki másképp csinálja. Most én egy egész egyszerű változatot hoztam. A babérlevelet kihagytam, azt csak a krumplilevesbe szeretjük. Ízlés szerint tehető bele pár levélke. A kész káposztát kínálhatjuk tejföllel, friss kenyérrel egyaránt.
Hozzávalók 4-6 személyre
*80 dkg sertéshús
*1 kg savanyú káposzta
*15 dkg kolozsvári szalonna
*1 nagy fej vöröshagyma
*1 nagy paradicsom
*1 nagy paprika
*1 púpozott ek zsír
*1 kk só
*1 tk fűszerpaprika (GM)
*½ kk őrölt köménymag (GM)
*1 kk őrölt fekete bors (GM)
 
A húst nagyobb kockára vágjuk, a szalonnát felcsíkozzuk, a vöröshagymát felkockázzuk.
A felforrósított zsíron megpirítjuk a szalonnát, hozzáadjuk a hagymát, majd a lecsepegtetett húst és fehéredésig pirítjuk. Ízesítjük a fűszerekkel, majd annyi vízben, ami ellepi, lefedve főzzük. Közben hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott paradicsomot és a paprikát. Ha már puha a hús, a kicsavart savanyú káposztát is hozzáadjuk. (Én átmostam, mert nem kedveljük a nagyon savanyú fajtát, de ez természetesen ízlés szerint el is hagyható.) Együtt készre főzzük. Melegen kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése