Roppant egyszerű kis leves. A gombóc akkor lesz igazán könnyű,
ha a nyers massza nem túl tömör, inkább lágy és van ideje egy kicsit pihenni.
Galuskához:
*4 db csirkemáj
*2 kisebb tojás
*1 ek teljes kiőrlésű barna rizsliszt (GM)
*2 -3 ek zsemlemorzsa (GM)
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél
*½ kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 kisebb vöröshagyma
Továbbá:
*5-6 nagyobb krumpli
*2 szál sárgarépa
*2 szál petrezselyem
*pár ek olaj
*1 kk só
*1/3 kk őrölt bors
*1 tk házi ételízesítő
A gombóchoz a májat elkaparjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a
lisztet, a morzsát, az apróra vágott zöldlevelet, belereszeljük a vöröshagymát
és ízesítjük a fűszerekkel. Nokedli állagúra keverjük és félretesszük.
A zöldségeket megtisztítjuk, a répát és a petrezselymet
felkarikázzuk, a krumplit apróra vágjuk.
Kevés felforrósított olajon a zöldségeket átforgatjuk,
háromszoros mennyiségű vízzel (esetleg alaplével) felengedjük. Ízesítjük a
fűszerekkel. Ha a zöldségek megpuhultak, a galuskát kisebb kávéskanállal a
levesbe szaggatjuk. Lefedve, néha megkavarva pár perc alatt készre főzzük. Ha szükséges utánízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése