PrintFrendly

2024. május 4., szombat

Sajtos nigella magos zabtallér

Ez egy végtelenül egyszerű és mégis finom kis sós harapnivaló. Amikor elkészült, a gyerekeknek is nagyon ízlett. Mire megsül, a zabpehely tökéletesen megpuhul. A végeredményre pedig a Nigella mag teszi fel pontot. Szénhidrátdiétába is illeszthető.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A Nigella magot a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók kb. 10 db-hoz
*1 nagy tojás
*15 dkg tejföl
*2 nagy csipet só
*10 dkg apró szemű gm zabpehely
*10 dkg trappista sajt
 
A tejfölt a tojással és a sóval kikeverjük. Beleforgatjuk a reszelt sajtot és a zabpelyhet. Addig hagyjuk pihenni, míg a sütő 180 fokra bemelegszik. A masszából evőkanálnyi adagokból golyót sodrunk, sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. A tetejüket megszórjuk nigella maggal. 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése