Igazi vasárnapi fogás. A hússal nincs túl sok munka, a dolog oroszlánrészét a sütő végzi.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
*4 nagyobb egész kacsacomb
*1 tk fokhagymás só
*1 tk vöröshagymás só
*1/2 kk őrölt bors
*1 tk őrölt narancshéj
*1 ek mangalicazsír a tepsi kenéséhez
A megtisztított combokat szárazra töröljük, megszórjuk a kétféle só, a bors és a narancshéj keverékével.
Zsírral kikent tepsibe fektetjük. Kb. 1 dl vizet öntünk a húsok mellé. Lefedve 180 fokos sütőben kb. 90 percet puhítjuk. Majd a fedőt eltávolítva a szaftjával
locsolgatva pirosra sütjük. Azonnal párolt basmati rizzsel és cukormentes sóskamártással kínáljuk.
Tipp:
A sóskamártáshoz 50 dkg sóskát megtisztítunk, apróra vágunk és 2-3 evőkanál vízzel megfonnyasztjuk. Egy tojás
és két evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt keverékét 1,5 dl cm mandulatejjel simára keverjük. A sóskát besűrítjük
vele. 1 csipet sóval és egy evőkanál négyszeres erősségű édesítővel ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése