Egy, a konyhapulton árválkodó kissé túlérett banán megmentésére született ez az egyszerű, kissé alakbarát,
a gyümölcstől puha keksz. A banán miatt szénhidrátdiétába nem illeszthető, tehát cukorbetegeknek nem ajánlott.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőt a Fűszerész biztosította.
*1 közepes banán (10 dkg)
*1 nagy tojás
*6 dkg vaj
*1 csipet só
*3 dkg négyszeres erősségű édesítő
*1 késhegynyi őrölt bourbon vanília
*1 kk őrölt fahéj
*1 csapott kk szódabikarbóna
*11 dkg zabpehelyliszt
*6 dkg apró szemű zabpehely
*4 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
A banánt villával áttörjük, hozzáadjuk a tojást, a puha vajat és az édesítőszert. Jól kikeverjük. Beleszórjuk
a sóval, szódabikarbónával, zabpehellyel, fahéjjal, vaníliával és apróra vágott csokoládéval elvegyített lisztet. Alaposan összeforgatjuk.
Evőkanálnyi adagokat sütőpapíros tepsire halmozunk. 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. A sütőpapírral rácsra húzzuk és
ott hagyjuk teljesen kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése