Ez az a fogás, amit nehezen lehet szépen fotózni. Könnyű, egyszerű és ráadásul húsmentes.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
*30 dkg Chef Gomba bébi csiperkegomba
*4-5 ek olaj
*1/2 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*2 gerezd fokhagyma
*1 púpozott ek teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*2 dl tejszín
*3 ek ajvár
A megtisztított apró gombát négy darabra vágjuk. Kevés felforrósított olajon megsütjük. Közben ízesítjük
sóval, borssal és a zúzott fokhagymával. Megszórjuk egy evőkanálnyi liszttel, a tejszínnel krémesítjük, majd hozzáadjuk az ajvárt. Sűrűre
főzzük, ha szükséges utánízesítjük és azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése